تحلیل تیپ شخصیتی ENTP

تحلیل تیپ شخصیتی ENTP ؛ مناظره‌گر (برون‌گرا،‌ شهودی، منطقی و ادراکی)

تیپ شخصیتی ENTP یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی است که بر اساس شاخص مایرز – بریگز یا همان تست MBTI تعریف شده است. افرادی که از این تیپ شخصیتی برخوردارند، اغلب با صفات بارزی همچون مبتکر، باهوش و‌ خوش‌سخن شناخته می‌شوند؛ به علاوه، این افراد به ایده‌پردازی نیز شهرت دارند و به همین علت است که این تیپ شخصیتی را در ابتدا با صفاتی همچون نوآور،‌ خیال‌پرداز و مناظره‌گر توصیف کردیم.

این تیپ به جزئیات زمان حال خیلی علاقه‌مند نیستند و بیشتر شیفته ایده‌پردازی و نظریه‌پردازی هستند؛ از این رو، برخی از اوقات تمایل دارند که پس از یک ایده، سراغ ایده دیگری بروند، بدون اینکه به‌واقع با برنامه‌ها و اقدامات پیش بروند تا ایده‌های خلاقانه خود را تحقق بخشند.

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی ENTP

تیپ شخصیتی ENTP از تعامل با دایره وسیعی از افراد لذت می‌برند. آنها سخنوران فوق‌العاده‌ای به شمار می‌آیند که علاقه دارند مردم را در بحث و مناظره درگیر کنند.

این افراد بیشتر از جزئیات ضروری، روی آینده تمرکز دارند. ممکن است پروژه‌هایی را شروع کنند که هرگز به اتمام نرسانند، زیرا این افراد بیش از نیازهای کنونی، روی تصویری بزرگ متمرکز شده‌اند.

افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP از حضور در اطراف دیگران لذت می‌برند؛‌ به‌ویژه زمانی که بتوانند درباره موضوعات محبوبشان بحث و گفت‌و‌گو کنند. به‌طور معمول، ارتباط با این افراد بسیار راحت است و می‌توان به‌آسانی با آنها کنار آمد؛ با این حال، در مواقعی این افراد می‌توانند در ایده‌ها و برنامه‌های خود غرق شوند، طوری که از روابط نزدیکشان چشم‌پوشی کنند.

 

آنها خود را از قضاوت‌کردن کنار می‌کشند. به‌جای اینکه تصمیم بگیرند و اقداماتی را انجام دهند، ترجیح می‌دهند که صبوری کنند و ببینند چه اتفاقی روی می‌دهد.

تیپ شخصیتی ENTP بیش از حد کنجکاو هستند و بر درک جهان پیرامونشان تمرکز می‌کنند. آنها همواره اطلاعات و ایده‌های جدید را جذب می‌کنند و به‌سرعت به نتیجه می‌رسند. این افراد می‌توانند چیزهای جدید را خیلی سریع درک کنند.

یکی از باور‌های عمومی درباره تیپ شخصیتی ENTP این است که آنها عاشق استدلال‌ هستند، فقط برای اینکه استدلال کرده باشند. در حالی که اغلب، افرادی با این تیپ شخصیتی تمایل دارند که زمان‌هایی نقش وکیل‌مدافع شیطان را بازی کنند، از بحث و گفت‌وگو به‌عنوان روشی برای کندوکاو در یک موضوع، یادگیری آنچه سایرین اعتقاد دارند و کمک به دیگران برای دیدن طرف مقابل داستان لذت می‌برند.

نقاط قوت نقاط ضعف
خلاق می‌تواند استدلال‌گر باشد
سخن‌گوی فوق‌العاده‌ای است برنامه‌های روزمره و زمان‌بندی را دوست ندارد
از بحث و گفت‌وگو لذت می‌برد دوست ندارد کنترل شود
برای دانش ارزش قائل‌ است غیرمتمرکز
بی‌احساس

رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ENTP

بر اساس تئوری شخصیت‌شناسی یونگ (MBTI)، شخصیت‌ها بر اساس رویکردهای شناختی به شهودی، حسی، متفکر و احساسی طبقه‌بندی شده‌اند که هر‌کدام می‌توانند به‌سمت درون (درون‌گرا) و به‌سمت بیرون (برون‌گرا) هدایت شوند. سازمان سلسله‌مراتبی این رویکردها، همان چیزی است که الگوی اصلی رفتار فرد را تعیین می‌کند. عملکرد غالب، برجسته‌ترین آنها به شمار می‌آید، گرچه از سوی عملکرد کمکی پشتیبانی می‌شود؛ رویکرد سوم تأثیر کمتری دارد، در حالی که رویکرد فرعی می‌تواند منطقه ضعف محسوب شود.

رویکرد غالب:‌ برون‌گرای شهودی

افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP تمایل دارند که اطلاعات را به‌سرعت بگیرند؛ آنها بسیار روشن‌فکر هستند.

پس از اینکه این افراد اطلاعات را جمع‌آوری کردند، وقتشان را برای برقراری ارتباط بین روابط مختلف پیچیده و درهم‌تنیده صرف می‌کنند.

این افراد در تشخیص روابطی که دیگران از دیدنشان غافل می‌مانند، خوب عمل می‌کنند و علاقه‌مندند که روی احتمالات تمرکز کنند.

آنها ذهنیت کارآفرینی دارند و همیشه ایده‌های هیجان‌انگیز و جدیدی را ارائه می‌دهند.

 

‌‌رویکرد کمکی: درون‌گرای متفکر

این عملکرد شناختی به فرایند تفکر تیپ شخصیتی ENTP مربوط می‌شود. افرادی که از این تیپ شخصیتی برخوردارند، بیشتر بر گرفتن اطلاعات درباره جهان پیرامونشان تمرکز دارند. هنگامی که این اطلاعات را برای نتیجه‌گیری به کار می‌گیرند، مایل‌اند که بسیار منطقی باشند.

تیپ شخصیتی ENTP افرادی منطقی و عینی هستند. هنگام تصمیم ‌گیری به‌جای اطلاعات ذهنی و عاطفی، بیشتر بر شواهد منطقی تکیه می‌کنند.

این رویکرد، به افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP کمک می‌کند تا تمام اطلاعاتی را که از طریق عملکرد برون‌گرای شهودی به دست می‌آورند، درک کنند. این رویکرد، تحمیل منطق و نظم برای درک بسیاری از ایده‌ها و اطلاعات مختلف را در بر می‌گیرد. این افراد نمی‌خواهند فقط موضوعی را درک کنند، بلکه می‌خواهند علت و چگونگی پشت هر عملکرد را متوجه شوند.

رویکرد سوم: برون‌گرای احساسی

ممکن است این جنبه از شخصیت به‌عنوان سومین عملکرد شناختی به‌خوبی توسعه‌یافته یا برجسته نباشد.

پس از آنکه این بعد شخصیتی توسعه پیدا کرد، تیپ شخصیتی ENTP می‌توانند شخصیت‌هایی اجتماعی باشند که قادرند به‌خوبی با دیگران هماهنگ شوند.

هنگامی که این جنبه از شخصیت ضعیف‌تر باشد، ممکن است تیپ شخصیتی ENTP نسبت به دیگران غیرحساس باشند و حتی می‌توانند منزوی و نامهربان به نظر برسند.

رویکرد فرعی: درون‌گرای حسی

این عملکرد، روی درک گذشته متمرکز است و اغلب آن را در تجارب جاری و نگرانی‌های آینده به کار می‌برد.

غالبا این مورد، نقطه‌ضعف تیپ شخصیتی ENTP به حساب می‌آید. اغلب آنها بیشتر بر احتمالات متمرکز‌ می‌شوند و ممکن است در نظر نگیرند که سوابق گذشته چگونه می‌توانند به پیش‌بینی نتایج کمک کنند.

این دسته از افراد تمایل دارند که از بیشتر جزئیات مربوط به زندگی روزمره غافل شوند؛ به‌خصوص اگر آنها خیلی عمیق درگیر پروژه یا برنامه‌ای باشند.

 

تیپ شخصیتی ENTP که ممکن است بشناسید

تیپ شخصیتی ENTP که ممکن است بشناسید

  • توماس ادیسون (Thomas Edison)، مخترع؛
  • جان آدامز (John Adams)،‌ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا؛
  • والت دیزنی (Walt Disney)، فیلم‌ساز؛
  • جولیا چایلد (Julia Child)، آشپز؛
  • اسکندر مقدونی (Alexander the Great)،‌ پادشاه و رهبر نظامی.

روابط شخصی تیپ شخصیتی ENTP

از آنجا که این افراد به‌عنوان افرادی برون‌گرا شناخته می‌شوند، ممکن است جای تعجب نباشد که مهارت‌های مردمی بسیار خوبی داشته باشند. آنها در برقراری ارتباط بسیار ماهرند و از تعامل با طیف گسترده‌ای از افراد خانواده، دوستان و آشنایان لذت می‌برند. اغلب دیگران آنها را در مکالمات، افراد حاضرجوابی می‌دانند.

به‌طور معمول، افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP چون از داشتن نبرد خردمندانه با دیگران لذت می‌برند، به‌راحتی در گفت‌وگوها درگیر می‌شوند. برخی مواقع علاقه آنها به مباحثه، به ‌سمتی هدایتشان می‌‌کند که نقش وکیل‌مدافع شیطان را بر عهده بگیرند؛ این موضوع هرازگاهی می‌تواند به درگیری با دیگران منجر شود؛ چراکه سایرین فکر می‌کنند که تیپ شخصیتی ENTP به‌عمد در حال مبارزه و ستیزه‌جویی هستند.

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی ENTP

روزمرگی و کسالت برای تیپ شخصیتی ENTP خوب نیست. آنها ناسازگارند و زمانی می‌توانند بهترین کار را انجام دهند که هیجان پیدا کنند و آزادی خلاقانه خود را ابراز کنند. افراد با این تیپ شخصیتی تا زمانی که احساس محدودیت و کسالت نکنند، می‌توانند در طیف وسیعی از مشاغل موفق باشند. مشاغل قانونی می‌توانند چالش و تنوع فراوانی را ارائه دهند که تیپ شخصیتی ENTP به‌عنوان مناظره‌کنندگانی با ارتباطاتی فوق‌العاده مشتاقش هستند. مشاغل موجود در دنیای تجارت که عقلانیت، خلاقیت و مهارت‌های طبیعی رهبری این دسته از افراد را با یکدیگر ترکیب می‌کنند نیز می‌توانند برای آنها بسیار سودمند باشند.

بهترین شغل های مناسب تیپ شخصیتی ENTP

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی ENTP

افرادی که متمرکز بر مشاغل متناسب با تیپ شخصیتی ENTP هستند، هنگام استفاده از ذهنیت ابتکاری ذاتی خود برای حل مشکلات چالش‌برانگیز احساس رضایت بسیاری خواهند داشت. رویکرد کارآفرینی و نیاز آن‌ها به آزادی در محیط‌های کاری به این معناست که تیپ شخصیتی ENTP ممکن است در همه‌جا مناسب نباشند. هنگام کار و فعالیت، ابتکار و روحیه‌ی آن‌ها محدود است.

افراد با این تیپ شخصیتی از درگیری‌های احتمالی نمی‌هراسند و در حالی که در فضایی با هم‌کاران تیزهوشی که احترامشان را دارند احاطه شده‌اند، در چالش‌های فکری بحث می‌کنند.

تیپ شخصیتی ENTP بیش‌تر از سایر تیپ‌های شخصیتیِ مشخص‌شده در تست شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز، که به خوداشتغالی علاقه‌مند هستند، تمایل دارند «متخصص» باشند؛ البته اغلب آن‌ها این‌گونه هستند. از آن‌جایی که افراد با تیپ شخصیتیENTP برای بهبود توانایی‌ها و مهارت‌های خود سرسختانه کار می‌کنند، می‌توانند مسئولیت‌های متنوع، قدرت‌مند و تأثیرگذاری را در طول زمان عهده‌دار شوند.

در ادامه، از مشاغل مناسب تیپ شخصیتی ENTP  لیستی را گرد آورده‌ایم که بهتر است آن‌ها را بررسی کنیم:

تجارت و فناوری تیپ شخصیتی ENTP

تیپ شخصیتی ENTP از تجزیه‌وتحلیل ایده‌ها و مفاهیم گوناگون بسیار لذت می‌برند. برای آن‌ها جالب است که عوامل مؤثر و غیرمؤثر را کشف کنند. این همان ویژگی منحصربه‌فردی است که آن‌ها را برای محیط‌های تجاری و رسمی به افرادی ایدئال تبدیل می‌کند:

  • مدیرتولید؛
  • توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار؛
  • فریلنسر؛
  • تحلیل‌گر سیستم‌ها؛
  • مشاور تجاری؛
  • سرمایه‌گذار خطرپذیر؛
  • برنامه‌ریز مالی؛
  • کارگزار سهام؛
  • مدیر عملیات؛
  • برنامه‌نویس کامپیوتر؛
  • مدیر آموزش؛
  • متخصص روابط‌عمومی؛
  • وکیل.

هنر و طراحی

هنر و طراحی یکی از بهترین بخش‌های حرفه‌ای برای کشف «رؤیاپردازی» در ENTPهاست. ماهیت ابتکاری و رسا در افراد ENTP باعث می‌شود آن‌ها به طور خیره‌کننده‌ای در عرصه‌‌‌ی هنر بدرخشند.

  • طراح بازی؛
  • تهیه‌کننده‌ی فیلم؛
  • کارگردان خلاق؛
  • کپی‌رایتر؛
  • عکاس.

علوم و مهندسی

تیپ شخصیتی ENTP در محیط‌های علمی، که کنجکاوی‌های فکری مورد تشویق و پاداش قرار می‌گیرند، شکوفا می‌شوند، به شرطی که لحظاتشان تحت ‌فشار کارهای روزمره نباشد. آن‌ها هم‌چنین از کارهایی که شامل جنبه‌های عملی و ملموس خلاقیت هستند، استقبال می‌کنند.

  • دانش‌مند محیط‌زیست؛
  • مهندس؛
  • معمار؛
  • پژوهش‌گر سیاسی؛
  • پژوهش‌گر بازار.

مشاغلی که تیپ شخصیتی ENTP باید از آن‌ها خودداری کنند

مشاغلی که ENTPها باید از آن‌ها خودداری کنند

اگرچه به طور خاص تیپ شخصیتی ENTP به دلیل تخیل و ماهیت پرسش‌گرشان می‌توانند در طیف گسترده‌ای از مشاغل موفق باشند، اما انطباق علایق با استعدادهای ذاتی می‌تواند شانس موفقیت بلند‌مدت را در زندگی افزایش دهد.

موقعیت‌های شغلی‌ای مانند موارد زیر، که به توجه کافی به جزئیات و تکرار زیاد در کارهای روزانه نیاز دارند، احتمالا تیپ شخصیتی ENTP را ناامید می‌کنند.

  • دندان‌پزشک؛
  • اپتومتریست؛
  • متخصص علم داده؛
  • مسئول پذیرش؛
  • ثبت‌کننده‌ی داده‌ها؛
  • دفتردار یا حساب‌دار؛
  • مناصب روحانی.

نکاتی برای تعامل بهتر با تیپ شخصیتی ENTP

روابط دوستانه تیپ شخصیتی ENTP

این افراد در کنارآمدن با دیگران، بدون توجه به تیپ شخصیتی آنان، بسیار عالی عمل می‌کنند. در حالی که آنها معمولا بسیار خون‌سرد هستند، می‌توانند کاملا رقابتی نیز باشند. اگر شما با فردی با تیپ شخصیتی ENTP دوست هستید، حواستان باشد که به‌دنبال برتری‌جویی از آنها نباشید. از علاقه آنها به مباحثه آگاه باشید و مراقب باشید که مباحث ملایم را به درگیری‌های مبارزاتی نکشانید.

والدین با تیپ شخصیتی ENTP

تیپ شخصیتی ENTP طبع خوش‌گذرانی دارند و همواره از اینکه می‌توانند این احساس شگفت‌انگیزشان را به فرزندانشان نیز منتقل کنند، هیجان‌زده هستند. والدینی که این تیپ شخصیتی را دارند، بسیار حمایتگر هستند. آنها تمایل دارند که بکوشند تا هر موقعیتی را به فرصتی برای یادگیری تبدیل کنند.

والدین فرزندان تیپ شخصیتی ENTP باید آگاه باشند که ممکن است برخی از اوقات، فرزندانشان مناظره‌گر و اهل بحث و جدل به نظر برسند؛ این موضوع، از علاقه طبیعی آنها به بحث و گفت‌وگو سرچشمه می‌گیرد؛ همچنین ممکن است آنها هرازگاهی متناقض دیده شوند، یعنی در لحظه‌ای خون‌گرم و بامحبت باشند و زمانی که در ایده‌های جدیدشان غرق می‌شوند، ناگهان عقب‌نشینی کنند. والدین باید کودکان ENTP خود را تشویق کنند که روی اهدافشان متمرکز شوند و کارهایی را که شروع کرده‌اند، به پایان برسانند.

روابط تیپ شخصیتی ENTP

افراد دارای تیپ شخصیتی ‌ENTP در روابط صمیمی، می‌توانند پرشور و هیجان‌انگیز باشند. آنها در درک نیازهای شریک زندگی‌شان، خون‌گرم، دوست‌داشتنی و خوب هستند. ممکن است دریابید که آنها در پیروی از قول‌هایی که داده‌اند، با خود در تقلا و کشمکش هستند که این موضوع می‌تواند در مواقعی دلیلی برای سرخوردگی آنها محسوب شود. از نیازهای ناگهانی شریک زندگی ENTP خود آگاه باشید. شما می‌توانید به‌واسطه کمک مشتاقانه و عمل‌گرایانه به شریک عاطفی‌تان برای رسیدن به اهدافش، او را در متعادل‌ساختن تمایلش به اقدامات احساسی و هیجانی یاری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید