تحلیل تیپ شخصیتی INFP

تحلیل تیپ شخصیتی INFP ؛ میانجی‌گر (درون‌گرا،‌ شهودی،‌ احساسی، ادراکی)

تیپ شخصیتی INFP (درون‌گرا، شهودی،‌ احساسی و ادراکی)، عبارت اختصاری ۴حرفی و یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی است که بر اساس شاخص مایرز – بریگز (MBTI) یا همان تست MBTI تعریف شده است. اغلب اوقات، افراد با این تیپ شخصیتی، با صفاتی همچون ایدئال‌گرا و میانجی‌گر توصیف می‌شوند. شخصیت آنان بیشتر به درون‌گرایی، ایدئال‌گرایی، خلاقیت و پیش‌روی به‌سمت ارزش‌های والا متمایل است.

افراد دارای تیپ شخصیتی INFP علاقه شدیدی دارند که دنیا را به مکان بهتری تبدیل کنند. آنها علاوه بر اینکه می‌خواهند نسبت به خود و نحوه بودنشان در دنیا درک وسیعی به دست آورند، علاقه‌مندند به اینکه چطور می‌توانند به بهترین شکل ممکن به دیگران کمک کنند. INFPها برای تحقیق درمورد هدفشان در زندگی، وقت بسیاری را صرف می‌کنند و به این می‌اندیشند که چگونه می‌توانند از مهارت‌ها و استعدادهای خود برای ارائه بهترین خدمات به بشریت استفاده کنند؛ همچنین INFPها با تیپ شخصیتی ESTJ در تضادند.

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی INFP

INFPها تمایل دارند که درون‌گرا، ساکت و کم‌حرف باشند. آنها با قرارگرفتن در موقعیت‌های اجتماعی علاقه‌مندند که انرژی خود را تخلیه کنند و ترجیح می‌دهند که با گروه نزدیکی از دوستانشان ارتباط برقرار کنند. اگرچه این افراد دوست دارند تنها باشند، این موضوع لزوما نباید با افسردگی اشتباه گرفته شود، بلکه به‌سادگی بدین معنا است که INFPها با وقت‌گذراندن در تنهایی، انرژی خود را به دست می‌آورند؛ از طرف دیگر، آنها در موقعیت‌های اجتماعی باید انرژی خود را خرج کنند.

تیپ شخصیتی INFP به‌طور معمول به شهودشان تکیه می‌کنند و بیشتر از جزئیات کوچک، روی تصویری بزرگ متمرکز می‌شوند. آنها می‌توانند درباره موضوعاتی که به‌واقع به آنها اهمیت می‌دهند و پروژه‌هایی که روی آنها کار می‌کنند، کاملا دقیق باشند، اما مایل‌اند که جزئیات پیش‌پاافتاده یا کسل‌کننده را ندید بگیرند.

 

تیپ شخصیتی INFP بر احساسات شخصی تأکید می‌کنند و تصمیماتشان بیشتر از اینکه تحت‌تأثیر اهداف عینی قرار بگیرند، متأثر از این نگرانی‌ها هستند.

وقتی زمان تصمیم‌ گیری می‌رسد، آنها دوست دارند گزینه‌هایشان را باز نگه دارند. این افراد اغلب در شرایطی که چیزی باعث تغییر شرایط شود، تصمیم‌گیری خود را به تأخیر می‌اندازند. وقتی تصمیمی گرفته می‌شود، آنها معمولا به‌جای منطق، بر ارزش‌های شخصی خود تکیه می‌کنند.

نقاط قوت نقاط ضعف
وفادار و ازخودگذشته می‌تواند به فردی بیش از حد کمال‌گرا تبدیل شود
به احساسات واکنش نشان می‌دهد انتقادها را شخصی و علیه خود به حساب می‌آورد
نسبت به دیگران علاقه‌مند، دل‌سوز و مهربان است شناخت خود واقعی او سخت است
به‌تنهایی نیز به‌خوبی از پس کار‌ها بر می‌آيد گاهی اوقات، از توجه به چیز‌های کوچک غفلت می‌کند
روابط نزدیک برای او از ارزش بالایی برخوردارند جزئیات را نادیده می‌گیرد
به‌خوبی متوجه دورنما و اهداف کلی است

 رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی INFP

MBTI مبتنی بر تئوری شخصیت است که روان‌شناس سوئیسی، کارل یونگ، آن را ابداع کرده است. او پیشنهاد کرد که ۴ مؤلفه روان‌شناختی وجود دارد؛ یعنی متفکر، احساسی، حسی، شهودی؛ سپس افراد، هریک از این رویکردهای شناختی را به‌سمت درون (درون‌گرا) یا به‌سمت بیرون (برون‌گرا) هدایت می‌کنند.

در MBTI هریک از تیپ‌های شخصیتی از سلسله‌مراتبی از رویکردها تشکیل شده‌اند. رویکرد غالب، عملکردی است که تا حد زیادی شخصیت فرد را کنترل می‌کند، اگرچه توسط رویکرد کمکی و تا حد کمتری توسط رویکرد سوم پشتیبانی می‌شود؛ عملکرد فرعی، عمدتا رویکردهایی ناخوداگاه هستند، اما همچنان تا حدودی تأثیرگذارند.

افراد دارای تیپ شخصیتی INFP تمایل دارند که به ۴ عملکرد شناختی زیر تکیه کنند:

رویکرد غالب: درون‌گرای احساسی

تیپ شخصیتی INFP عمق زیادی از احساسات را تجربه می‌کنند، اما به‌عنوان افرادی درون‌گرا، تا حد زیادی این احساسات را در درون خودشان پردازش می‌کنند. آنها نسبت به شگفتی‌های جهان، حسی باورنکردنی دارند و نسبت به دیگران احساس دل‌سوزی و همدلی دارند. با اینکه این احساسات خیلی قوی هستند، این افراد به ابراز بیرونی آنها تمایلی ندارند؛ به همین علت، برخی از اوقات می‌توان آنها را به‌طور غیرمستقیم یا ناخواسته اشتباه گرفت.

رویکرد کمکی: برون‌گرای شهودی

افراد دارای تیپ شخصیتی INFP با بهره‌گیری از قوه تخیل و سناریوهای «چه می‌شود اگر»، در موقعیت‌ها کندوکاو می‌کنند و پیش از اقدام به کاری، احتمالات جورواجور را تحلیل می‌کنند. زندگی درونی این افراد، نیروی غالب در شخصیتشان محسوب می‌شود و با استفاده از شهودشان با جهان بیرون مرتبط می‌شوند. آنها روی تصویر بزرگ و چیزهایی که مسیر آینده را شکل می‌دهند، متمرکز می‌شوند؛ این مهارت کمک می‌کند تا تیپ شخصیتی INFP به رهبرانی تحول‌آفرین تبدیل شوند که از ایجاد تغییرات مثبت در جهان، هیجان‌زده می‌شوند.

رویکرد سوم: درون‌گرای حسی

هنگام دریافت اطلاعات، تیپ شخصیتی INFP خاطرات زنده‌ای را از وقایع در ذهنشان خلق می‌کنند. آنها غالبا این رویدادها را در ذهنشان بازپخش می‌کنند تا در محیطی آرام و کم‌استرس تجاربشان را بررسی کنند. به‌طور معمول، چنین خاطراتی با احساساست قدرتمندی همراه هستند؛ در نتیجه، یادآوری آنها اغلب، به‌معنای بازگشت به آن موقعیت و تجربه مجددشان است.

 

رویکرد فرعی: برون‌گرای متفکر

این کارکرد شناختی، به سازمان‌دهی و معنادادن به دنیا به‌شکل عینی و منطقی ارتباط دارد. اگرچه این عملکرد در تیپ شخصیتی INFP بسیار ناخودآگاه است، می‌تواند در مواقعی که فشار شدیدی وجود دارد، خود را نشان دهد. هنگامی که این افراد با استرس روبه‌رو می‌شوند، به‌طور ناگهانی به افرادی جزئی‌نگر و واقع‌بین تبدیل می‌شوند و به‌جای احساسات بر منطق تمرکز می‌کنند. تیپ شخصیتی INFP بیشتر تحت‌تأثیر شهود و هیجان هستند. هرازگاهی آنها برای اینکه‌ احساس کارایی‌داشتن و بهره‌ور‌بودن داشته باشند، سخت تقلا می‌کنند. یادگیری برای توسعه عملکرد شناختی تفکر برون‌گرا به تمامی افراد با این تیپ شخصیتی کمک می‌کند تا حس تعادل بهتری را به وجود آورند.

 

INFPهای معروفی که ممکن است بشناسید

تیپ شخصیتی INFP هایی که ممکن است بشناسید

  • آدری هپپبورن (Audrey Hepburn)، بازیگر؛
  • جی.آر.آر تالیکن (JRR Tolkien)،‌ نویسنده؛
  • پرنسس دایانا (Princess Diana)، عضو سلطنتی بریتانیا؛
  • ویلیام شکسپیر (William Shakespeare)،‌ نمایش‌نامه‌نویس؛
  • فرد راجرز (Fred Rogers)، شخصیت تلویزیونی.

روابط شخصی تیپ شخصیتی INFP

تیپ شخصیتی INFP ایدئال‌گرا هستند؛ بنابراین، از جمله در روابطشان انتظارات بالایی دارند. ممکن است آنها در ذهنشان تصویر ایدئالی از شریک کاملشان داشته باشند که پرکردن این نقش برای هر فردی می‌تواند دشوار باشد.

افرادی دارای تیپ شخصیتی INFP عمیقا به دیگران اهمیت می‌دهند؛ با وجود این، به‌عنوان افرادی درون‌گرا، شناختشان دشوار است. آنها تمایل دارند که به‌صورت عمیق و نزدیک به افراد کمی متعهد باشند که با آنها روابط صمیمانه‌ای برقرار می‌کنند؛

همچنین آنها از اختلافات و مشاجره بیزار هستند و تلاش می‌کنند تا از آنها فاصله بگیرند. هنگامی که درگیری و اختلاف به وجود می‌آید، به‌طور معمول، بیشتر بر اینکه درگیری چه احساسی درونشان ایجاد کرده است تمرکز می‌کنند تا روی جزئیات مشاجره. ممکن است این‌گونه به نظر برسد که در طول جروبحث، این افراد بیش از حد احساساتی یا حتی غیرمنطقی هستند؛ با این حال، می‌توانند به‌عنوان میانجی، به افراد دیگر در مشاجره کمک کنند تا احساسات خود را بهتر بشناسند و بیان کنند؛

از آنجا که این افراد دارای تیپ شخصیتی INFP بسیار تودار و کم‌حرف هستند، شناختشان برای دیگران می‌تواند دشوار باشد.  آنها تمایل دارند که خود را به‌طور کامل، به دایره‌ای از دوستان نزدیک و افراد خانواده اختصاص دهند و برای این ارزش والا اهمیت زیادی قائل‌اند. بیشتر انرژی آنها بر درون خودشان متمرکز است و در مسیر احساسات قوی و ارزش‌های مهمشان به کار گرفته می‌شود. این گروه تمایل دارند نسبت به افرادی وفادار بمانند که صادقانه به آنها عشق می‌ورزند و بر اعتقادات و باور‌هایشان نسبت به آنان استوارند.

مسیر‌های شغلی تیپ شخصیتی INFP

افراد دارای تیپ شخصیتی INFP بهترین عملکردشان را در شغل‌هایی به نمایش خواهند گذاشت که بتوانند در آنها آزادانه اوج خلاقیت و تجسمشان را به کار گیرند. اگرچه آنان افرادی هستند که در کارهای گروهی نیز به بهترین شکل عمل می‌کنند، عموما ترجیح می‌دهند به‌تنهایی کار کنند.

این افراد بسیار خلاق، هنرمند و معنوی هستند. آنها اغلب از مهارت‌های گفتاری برخوردارند، اما ممکن است ترجیح دهند که به‌جای صحبت‌کردن، افکار و احساساتشان را با نوشتن بیان کنند.

از آنجا که این اشخاص ارزش‌ها و اخلاق محکم و استواری دارند، در دفاع‌ و طرفداری از باورهایشان، به افراد پرشوری تبدیل می‌شوند. در حالی که تیپ شخصیتی INFP درمورد ارزش‌هایشان احساسات قدرتمندی دارند، علاقه‌مندند که درباره دیگران بیشتر اطلاعات کسب کنند و به شنیدن و درنظرگرفتن جنبه‌های مختلف هر موضوعی تمایل نشان می‌دهند.

بهترین شغل های مناسب تیپ شخصیتی INFP

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی INFP

مانند ENFPها، تحقیقات نشان می‌دهند که INFPها در مشاغلی که هم خلاق و هم وابسته به مفهوم شخصی هستند، عمل‌کرد خوبی دارند؛ با این حال، بر خلاف ENFPهای برون‌گرا، INFPها درون‌گرا هستند، اما از آن‌جا که INFPها نسبت به احساسات دیگران حساس هستند و طبیعت حمایت‌کننده‌‌ای دارند، به اعضای با‌ارزش هر تیم تبدیل می‌شوند.

در ادامه، از بهترین مشاغل متناسب با افراد INFP لیستی تهیه کرده‌ایم:

هنر و علوم انسانی

از نظر دیگران تیپ شخصیتی INFP معمولا محتاط هستند، به‌خصوص در ارتباط با کسانی که آن‌ها را به‌خوبی نمی‌شناسند. موفقیت در هنر، به دلیل استعداد خلاقانه‌ی بی‌پایان در این افراد، طبیعی است، اما میل به تنهایی معمولا آن‌ها را در پشت صحنه نگه می‌دارد یا در خلوت هنر خود را آشکار می‌کنند. برای کسانی که در بین مشاغل INFP زمینه‌ی هنری مدنظرشان است، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • نویسنده؛
  • هنرمند هنرهای زیبا؛
  • هنرمند چندرسانه‌ای یا انیماتور.

رسانه‌های تجاری و ارتباطات

از آن‌جا که تیپ شخصیتی INFP در برقراری ارتباط مهارت دارند، از خواندن و بحث در‌مورد موضوعات پیچیده لذت می‌برند؛ آن‌ها هم‌چنین به سمت حل مسئله‌ به صورت خلاقانه گرایش دارند و می‌توانند در زبان‌های خارجی و هنرهای تجسمی استعداد داشته‌باشند. این مهارت‌ها آن‌ها را به افرادی تبدیل می‌کند که برای بسیاری از مشاغل موجود در رسانه‌های تجاری و ارتباطات مناسب‌اند؛ از جمله:

  • کپی‌رایتر؛
  • ویراستار؛
  • طراح گرافیک؛
  • عکاس؛
  • ویرایش‌گر فیلم؛
  • فیلم‌بردار؛
  • مترجم شفاهی یا مترجم متن؛
  • مدیر تحریریه.

کسب‌وکار و فناوری

مشاغل امروزی متنوع و غالبا متمرکز بر فناوری هستند. در حالی که تیپ شخصیتی INFP تمایل دارند که با استرس زیاد فروش یا مشتری روبه‌رو نشوند، عمل‌کردهای بسیاری در یک سازمان تجاری یا غیرانتفاعی وجود دارند که به تفکر خلاق، حساس و بزرگ آن‌ها اعتماد می‌کنند.

در ادامه، برخی از این مشاغل را ذکر کرده‌ایم:

  • نویسنده‌ی فنی؛
  • استراتژیست محتوا؛
  • مدیر منابع انسانی؛
  • مدیر جمع‌آوری سرمایه؛
  • طراح UX؛
  • تکنسین طراحی.

آموزش و مراقبت‌های بهداشتی

تیپ شخصیتی INFP با احساسات دیگران و هم‌چنین احساسات خود بسیار سازگار هستند. آن‌ها بیش‌تر تلاش خواهند کرد تا مطمئن شوند که نیازهای عاطفی دیگران برآورده می‌شود و برای آموزش یا برخی از زمینه‌های مربوط به مراقبت‌های بهداشتی، مانند مشاوره یا درمان، کاملا مناسب‌ هستند. تیپ شخصیتی INFP در فضاهای ساکت راحت‌اند و طبیعتا از مکالمات فرد‌به‌فرد لذت می‌برند.

  • کتاب‌دار؛
  • متصدی موزه؛
  • بایگانی؛
  • مشاور و راهنما؛
  • متخصص بهداشت روان؛
  • فیزیوتراپیست؛
  • ماساژ درمانی؛
  • آسیب‌شناس زبان.

مشاغلی که تیپ شخصیتی INFP باید از آن‌ها خودداری کنند

مشاغلی که INFPها باید از آن‌ها خودداری کنند

ممکن است تطبیق مسیر شغلی با توانایی‌های طبیعی و تیپ شخصیتی‌ شما، به طور کل برای رضایت حرفه‌ای شانس بیش‌تری را در اختیارتان قرار دهد. در حالی که هریک از تیپ‌های شخصیتی می‌تواند در هر محیطی موفق باشد. INFPها ممکن است بخواهند از کار کردن در محیط‌های دفتری و باز در بسیاری از شرکت‌ها جلوگیری کنند. آن‌ها غالبا وقتی را برای تنها بودن می‌خواهند و ممکن است در فضاهای ساکت‌تر، بازدهی بیش‌تری داشته‌باشند. آن‌ها اغلب موقعیت‌های فروش را خسته‌کننده یا استرس‌زا می‌دانند؛ هم‌چنین، زمینه‌هایی مانند اجرای قانون یا اجرای برنامه برای مخاطبان بزرگ نیز می‌تواند برای آن‌ها چالش‌برانگیز باشد.

  • مدیر فروش؛
  • بازیگر؛
  • مأمور پلیس؛
  • وکیل یا قاضی.

 

نکاتی برای تعامل بهتر با تیپ شخصیتی INFP

روابط دوستانه

به‌طور معمول، تیپ شخصیتی INFP فقط با افراد محدودی دوستی صمیمی دارند، اما این ارتباطات ماندگار هستند. درحالی که افراد با این تیپ شخصیتی در درک احساسات دیگران مهارت دارند، در بیان و به‌اشتراک‌گذاشتن احساسات خود با دیگران تقلا می‌کنند. اگرچه INFPها به روابط عمیق و صمیمت‌های احساسی اشتیاق دارند، ارتباطات اجتماعی برایشان می‌تواند دشوار باشد. رسیدن به درک و شناخت کاملی از این افراد، می‌تواند زمان و انرژی بسیاری بگیرد؛ اما این کار برای افرادی که صبر و درک دارند، می‌تواند پاداشی عالی به همراه داشته باشد.

والدین

اغلب، والدین تیپ شخصیتی INFP نسبت به فرزندانشان حامی، دل‌سوز و خون‌گرم هستند. آنان در شکل‌گیری دستورالعمل‌ها و کمک به فرزندانشان برای گسترش ارزش‌های محکمشان خوب عمل می‌کنند. هدف آنها به‌عنوان والدین، این است که به فرزندانشان کمک کنند که به‌صورت فردی رشد کنند و همواره قدردان شگفتی‌های جهان پیرامونشان باشند. ممکن است این اشخاص برای به‌اشتراک‌گذاشتن احساسات خود با فرزندانشان تقلا کنند. آنها اغلب بر ایجاد هماهنگی در خانه متمرکزند.

روابط

همانند سایر روابط دوستانه، ممکن است تیپ شخصیتی INFP تقلا کنند تا به شریک عاطفی پرشوری تبدیل شوند. پس از آنکه رابطه‌ای را برقرار کردند، با حسی قوی از وفاداری به آن نزدیک می‌شوند. گاهی اوقات، آنها می‌توانند دیدگاه‌های بیش‌ازحد عاشقانه‌ای نسبت به روابط داشته باشند؛ همچنین ممکن است برای ادامه زندگی، انتظارات بسیار زیادی از شریکشان داشته باشند. این افراد تمایل دارند به اینکه شخصا اظهارنظر کنند و در عین حال، تلاش می‌کنند تا جلوی وقوع درگیری را بگیرند. اگر شریک زندگی شما یک فرد دارای تیپ شخصیتی INFP است، درک کنید که ممکن است گاهی برای اینکه سر صحبت را باز کند با مشکل مواجه شود، نسبت به انتقادهایی که دریافت کرده است، حساس شود و اغلب خوشبختی شما را بالاتر از خوشبختی خود در نظر بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید