تحلیل تیپ شخصیتی ESFJ

تحلیل تیپ شخصیتی ESFJ ؛ حامی (برون‌گرا، حسی، احساسی، قضاوتی)

تیپ شخصیتی ESFJ یکی از ۱۶ شخصیت معرفی‌شده در شاخص مایرز – بریگز یا همان تست MBTI است. افراد با تیپ شخصیتی ESFJ تمایل دارند به اینکه اجتماعی، وفادار، سازمان‌یافته و خوش‌قلب باشند. آنها از تعامل با دیگران انرژی می‌گیرند و معمولا به‌عنوان افرادی اجتماعی و گروه­‌گرا معرفی می‌شوند. آنها خیلی خوب دیگران را در جهت بهترین‌شدن تشویق می‌کنند و برای پذیرفتن حقایق تلخ درمورد نزدیکان خود، لحظات سختی را تجربه می‌کنند.

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی ESFJ

درست است که تیپ شخصیتی ESFJ از کمک به دیگران لذت می‌برند، اما به تحسین کارهایشان نیز نیاز دارند؛ به این معنی که انتظار دارند کارهایشان مورد توجه و قدردانی دیگران قرار بگیرند. این افراد به نیازها و احساسات افراد دیگر حساس هستند؛ به همین خاطر، در مراقبت و حمایت از آنها خوب عمل می‌کنند. این تیپ شخصیتی مایل‌اند که دیگران دوستشان داشته باشند و از بی‌مهری یا بی‌تفاوتی اطرافیان، خیلی سریع آسیب می‌بینند.

تیپ شخصیتی ESFJ، نظام ارزشی خود را بر اساس دستورالعمل‌های شخصی و اخلاقی درونی تنظیم نمی‌کنند و منابع بیرونی مانند جامعه، نظام باورهای آنها را شکل می‌دهد. این گروه زمانی که با ارزش‌ها و استانداردهای بالا پرورش یافته باشند، به افرادی سخاوتمند تبدیل می‌شوند؛ اما زمانی که در محیط‌های فقیر رشد کرده باشند، ممکن است در بزرگ‌سالی به انحرافات اخلاقی دچار شوند  و فریب‌کار و خودمحور شوند.

افرادبا تیپ شخصیتی ESFJ تمایل زیادی به كنترل دنیای پیرامون خود دارند. داشتن سازماندهی، برنامه ‌ریزی و زمان‌بندی، به آنها کمک می‌کند تا احساس تسلط بر جهان اطراف خود داشته باشند.

 

تیپ شخصیتی ESFJ به‌طور طبیعی قادر به درک بقیه افراد هستند. آنها ناظران دقیقی هستند و مهارت خاصی در پشتیبانی و حمایت از دیگران برای بهترین‌شدن دارند. اطرافیان نیز معمولا به‌سمت تیپ شخصیتی ESFJ جذب می‌شوند، چرا که این گروه به دیگران کمک می‌کنند و این موضوع احساس خوبی را در درون آن افراد ایجاد می‌کند.

افسانه رایجی درمورد افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ وجود دارد؛ اینکه آنها گاهی می‌توانند نقش جاده‌بازکٌن را داشته باشند و دیگران با کمک ایشان می‌توانند ترس‌های ناشی از مخالفت یا عدم پذیرش را درون خود پشت سر بگذارند. درست است که این تیپ شخصیتی می‌خواهند هر طور که شده دیگران را راضی نگه دارند، اما این به آن معنا نیست که فرد مطيع و بله‌قربان‌گویی هستند.

نقاط قوت نقاط ضعف
مهربان و وفادار محتاج‌بودن به دیگران
برون‌گرا نیازمندبودن به تأیید دیگران
سازمان‌یافته حساس‌بودن به انتقاد
مرد عمل و مطمئن
لذت‌بردن از یاری‌رساندن به دیگران

رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ESFJ

MBTI پیشنهاد می‌کند که رویکردهایی شناختی مانند تفکر، حس، احساس و شهود، وجود دارند که به شکل‌گیری شخصیت هر فرد کمک می‌کنند. ترتیب سلسله‌مراتب این رویکردها، روندی است که به آرایش هریک از تیپ‌ های شخصیتی‌ کمک می‌کند. هر عملکرد فردی به‌صورت درونی (درون‌گرا) یا بیرونی (برون‌گرا) بیان می‌شود.

هریک از تیپ‌های شخصیتی ۴ رویکرد دارد که شامل رویکردهای غالب (قوی‌ترین و طبیعی‌ترین عملکرد) و کمکی (دومین رویکرد قوی که از عملکرد غالب پشتیبانی می‌کند) است؛ رویکرد سوم یا ترجیحی، از اهمیت کمتری برای این افراد برخوردار است و آنها مایل‌اند که مهارت‌های کمتری در این بخش داشته باشند. در عملکرد پایین یا چهارم نیز افراد کمترین تمایل را به داشتن مهارت دارند.

 

رویکرد غالب: برون‌گرای حسی

تیپ شخصیتی ESFJ به تصمیم‌ گیری بر اساس احساسات شخصی، هیجانات و نگرانی‌های دیگران تمایل دارند. آنها علاقه‌مندند که بیشتر به تأثیر معیارهای عینی درمورد اثرات شخصی هر تصمیمی فکر کنند.

تیپ شخصیتی ESFJ معمولا بر اساس احساسات درونی خود درباره مردم و موقعیت‌ها قضاوت می‌كنند؛ در نتیجه اغلب تصمیماتی ناگهانی می‌گیرند و باعجله احساسات و نظرات خود را بیان می‌کنند؛ این رفتار می‌تواند در برخی از موارد عالی باشد، چون به آنها اجازه می‌دهد تا سریع‌تر انتخاب کنند؛ اما در بعد منفی، برخی از اوقات می‌‌تواند به قضاوت‌های بیش‌ازحد تند آنها راجع به دیگران منجر شود.

رویکرد کمکی:  درون‌گرای احساسی

تیپ شخصیتی ESFJ بیش از آینده، روی حال تمرکز دارند. آنها به‌جای اطلاعات انتزاعی یا تئوریک، به جزئیات مشخص و فوری علاقه دارند.

رویکرد سوم: برون‌گرای شهودی

این رویکرد شناختی به افرادی دارای تیپ شخصیتی ESFJ کمک می‌کند تا ارتباط برقرار کنند و راه‌حل‌های خلاقانه‌ای برای مشکلات بیابند. زمانی که آنها به یک موقعیت نگاه می‌کنند، احتمالات را بررسی می‌کنند. این افراد اغلب می‌توانند الگوهایی را کشف کنند که به آنها اجازه کسب بینش درمورد افراد و تجربیات را می‌دهد.

رویکرد پایین: درون‌گرای منطقی

تیپ شخصیتی ESFJ سازمان‌یافته هستند و دوست دارند برای طرح‌هایشان از قبل برنامه‌ریزی کنند. برنامه‌ریزی، به این نوع شخصیت کمک می‌کند تا احساس کنترل بیشتری بر دنیای پیرامون خود داشته باشند.

این جنبه از شخصیت به آنها کمک می‌کند تا اطلاعات پیچیده را تجزیه‌وتحلیل کنند، اما اغلب به نقطه‌ضعف ایشان تبدیل می‌شود، به‌خصوص زمانی که درمورد درک مفاهیم انتزاعی یا نظری صحبتی به میان می‌آید.

افراد با تیپ شخصیتی ESFJ که ممکن است بشناسید

سم والتون - تیپ شخصیتی ESFJ

  • سالی فیلد (Sally Field)، بازیگر زن؛
  • سام والتون (Sam Walton)، مؤسس وال مارت؛
  • ویلیام مک کینلی (William McKinley)، رئیس‌جمهور ایالات متحده؛
  • باربارا والترز (Barbara Walters)، روزنامه‌نگار تلویزیون؛
  • نقش شادی (Joy)، شخصیت فیلم درون، بیرون (Inside Out).

روابط شخصی تیپ شخصیتی ESFJ

به‌عنوان افردای برون‌گرا، تیپ شخصیتی ESFJ عاشق وقت گذراندن با دیگران هستند. آنها نه‌تنها از تعامل اجتماعی انرژی می‌گیرند، بلکه به‌واقع به دیدن رفاه و خوشبختی دیگران علاقه دارند.این گروه اغلب به‌عنوان افرادی خون‌گرم و همدل شناخته می‌شوند که نیازهای دیگران را مقدم بر نیازهای خود قرار می‌دهند.

آنها به‌طور معمول در موقعیت‌هایی که چیزهای نامعلوم یا آشوب‌انگیزی وجود دارند، احساس ناامنی می‌کنند. درست است که افراد با تیپ شخصیتی EFFJ مناسب موقعیت‌هایی هستند که شامل مدیریت یا نظارت بر افراد می‌شوند، اما با افرادی که خلاف مسیرشان حرکت می‌کنند، اختلاف پیدا می‌کنند.

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی ESFJ

از آنجا که تیپ شخصیتی ESFJ از کمک به دیگران لذت می‌برند، اغلب در کارهای عملی که نقش حامی دارند، بسیار خوب عمل می‌کنند. خدمات اجتماعی و مشاغل حوزه سلامت و درمان، ۲ بخش خاصی هستند که این تیپ شخصیتی معمولا به‌خاطر طبیعت و اشتیاقشان به آنها، در انجام وظایفشان بهتر عمل می‌کنند.

تیپ شخصیتی ESFJ دارای ویژگی‌هایی هستند که آنها را مناسب مشاغل خاصی می‌کنند؛ به‌عنوان مثال، اطمینان و علاقه ذاتی آنها برای مراقبت از دیگران، باعث می‌شود که در مشاغلی مانند پرستاری یا تدریس که نیاز به حمایت و مراقبت از دیگران دارند، خوب عمل کنند.

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی ESFJ

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی ESFJ

  • مراقبت اطفال؛
  • پرستار؛
  • تدریس؛
  • فعالیت‌های اجتماعی؛
  • مشاوره؛
  • پزشک؛
  • مسئول پذیرش؛
  • دفتردار؛
  • مدیر دفتر.

نکاتی برای تعامل با تیپ شخصیتی ESFJ

روابط دوستانه تیپ شخصیتی ESFJ

تیپ شخصیتی ESFJ می‌توانند ازخودگذشتگی داشته باشند و نیازهای خود را نادیده بگیرند تا دیگران را راضی نگه دارند. یک دوست خوب برای این نوع شخصیت، فردی است که نه‌تنها به‌خاطر فداکاری‌هایش از او قدردانی می‌کند، بلکه مهربانی و عطوفت او را در زمان‌هایی جبران می‌کند.

والدین

تیپ شخصیتی ESFJ نسبت به کودکان خود مسئول هستند و از گذراندن وقت با خانواده لذت می‌برند. زمانی که کودک نیاز به تشویق منظم دارد، آنها می‌توانند با نشان‌دادن اشتیاق و حمایت از علایق و فعالیت‌های کودک وارد عمل شوند؛‌همچنین کودکان با تیپ شخصیتی ESFJ نیاز شدیدی به برنامه منظم دارند؛ به همین خاطر باید قوانینی را تنظیم کنند و به آنها پایبند باشند. کودکان با تیپ شخصیتی ESFJ وقتی می‌دانند که چه توقعاتی می‌توانند داشته باشند، احساس خاطرجمعی و اطمینان بیشتری خواهند داشت.

روابط عاطفی تیپ شخصیتی ESFJ

تیپ شخصیتی ESFJ در رابطه‌های شخصی خود بسیار فداکار، حامی و وفادار هستند. آنها علاقه‌ای به روابط غیررسمی ندارند و معمولا برای توسعه تعهدات بلندمدت خود تلاش می‌کنند. این گروه دوست دارند که در رابطه شخصی از آنها حمایت و قدردانی شود و در مقابل فداکاری‌های عاشقانه خود، محبت و عشق دریافت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید