تیپ شخصیتی ENFJ
تحلیل تیپ شخصیتی ENFJ ؛ بخشنده (برونگرا، شهودی، احساسی و قضاوتگر)
تیپ شخصیتی ENFJ یکی از ۱۶ نوع تیپ شخصیتی مختلف است که که در تست مایرز- بریگز (Myers- Briggs) یا همان تست MBTI تعریف شده است. تیپ شخصیتی ENFJ اغلب خونگرم و معاشرتی، برونگرا، وفادار و حساس توصیف میشوند.
از بین انواع تیپهای شخصیتی، ENFJها اغلب بهعنوان اجتماعیترین نوع افراد شناخته میشوند. آنها در ایجاد روابط دوستانه با هر نوع شخصیتی، حتی با افراد درونگرا و کمحرف توانمند هستند. بهدلیل توانمندی خود در درک احساسات دیگران و اثرگذاری این احساسات بر نحوه برخورد افراد، این مهارت را دارند که دیگران را تحتتأثیر قرار دهند و حتی آنها را اداره کنند. این ویژگی آنها بهواسطه سیستم ارزشی قدرتمندی که دارند و تمایلشان برای کمک به دیگران متعادل میشود. تیپ شخصیتی ENFJ برعکس تیپ شخصیتی ISTP است.
ویژگیهای کلیدی تیپ شخصیتی ENFJ
تیپ شخصیتی ENFJ برونگرایان قدرتمندی هستند. آنها از وقتگذراندن با دیگران لذت میبرند، مهارتهای ارتباطی خوبی دارند و اغلب خونگرم و معاشرتی، بامحبت و حامی هستد. این دسته از افراد، نهتنها مشوق بسیار خوبی برای دیگران هستند، بلکه از کمککردن به آنها نیز احساس رضایتمندی دارند.
تیپ شخصیتی ENFJ معمولا بسیار علاقهمندند به اینکه وقت خود را به کسانی اختصاص دهند که از نیازهای خود غافلاند؛ همچنین آنها نسبت به خودشان سختگیر هستند؛ وقتی اوضاع خوب پیش نمیرود خودشان را سرزنش میکنند و خود را مقصر میدانند؛ به همین دلیل مهم است که این افراد بهطور مرتب زمانی را به توجهکردن به نیازهای خود اختصاص دهند.
آنها همچنین در کسب رضایت و توافق عام، بین افراد مختلف مهارت دارند؛ به همین دلیل، میتوانند رهبران برجستهای باشند و برای گروه، شور و شوقی به ارمغان آورند که میتواند انگیزهبخش و الهامبخش باشد.
یکی از باورهای رایج درباره افراد دارای تیپ شخصیتی ENFJ این است که همیشه اجتماعی هستند. با وجود اینکه آنها عاشق مردماند، اما برای جذب و سازماندهی افکار خود، باید زمانی را به خود اختصاص دهند.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
اجتماعی و خونگرم | بهدنبال جلب رضایت دیگران |
همدلی | حساسیت بیشازحد |
دایره گسترده ارتباطات اجتماعی | مردد و نامطمئن |
مشوق | فداکار |
سازمانیافته |
رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ENFJ
هریک از انواع شخصیتی MBTI را میتوان با مجموعه سلسلهمراتبی از رویکردهای شناختی که بیانگر چگونگی تعامل هر فرد با جهان پیرامون خود است، شناسایی کرد. این عملکردها بر آگاهی و چگونگی دریافت اطلاعات افراد درباره جهان و نحوه استفاده آنها از این اطلاعات برای تصمیم گیری، متمرکزند.
رویکرد غالب: برونگرای احساسی
افراد با تیپ شخصیتی ENFJ این عملکرد شناختی، خود را از طریق رفتارهای اجتماعی مناسب و روابط هماهنگ اجتماعی بیان میکنند. آنها اغلب با احساسات دیگران بسیار همسو و هماهنگ هستند، تا حدی که برای رضایتخاطر دیگران، نیازهای خود را نادیده میگیرند.
تأکید این گروه هنگام تصمیمگیری بیشتر روی ملاحظات شخصی است تا موضوعی؛ دغدغه مهم آنها چگونگی اثرگذاری تصمیمشان بر دیگران است.
رویکرد کمکی: درونگرای شهودی
افراد با تیپ شخصیتی ENFJ علاقهمند هستند که بهجای گذشته، به آینده فکر کنند. آنها اغلب آنقدر بر اهداف بزرگتر متمرکز میشوند که تمرکز خود را روی موضوعات ضروری و فوری از دست میدهند. همان طور که درباره جهان، اطلاعات کسب میکنند، رویکرد درونگرای شهودی آنها، این دادهها را برای ایجاد تصورات، ایدهها و افکار پردازش میکند. این امر به آنها اجازه میدهد تا الگوهای خود را مشخص كنند و از دادههای پیچیده یا انتزاعی استفاده كنند.
رویکرد سوم: برونگرای حسی
احساس برونگرایی در این دسته از افراد باعث میشود تا با جمعآوری جزئیات مشخص و اطلاعات حسی از محیط، در لحظه حضور داشته باشند؛ به همین دلیل، اغلب بهدنبال تجربیات و احساسات جدید و جالب هستند. این تیپ شخصیتی تمایل دارند که اطلاعات و آگاهی زیادی از محیط فعلی خود داشته باشند؛ این موضوع میتواند باعث فهم و تقدیر آنها از زیبایی و تمایلشان به ایجاد یک فضای دلنشین شود.
رویکرد فرعی: درونگرای منطقی
افراد با تیپ شخصیتی ENFJ سازمانیافته هستند و از ساختار و برنامه ریزی دقیق لذت میبرند. پیروی از یک برنامه قابلپیشبینی و مشخص، به این افراد کمک میکند تا احساس کنند که کنترل دنیای اطراف خود را در دست دارند. از آنجا که این، عملکردی ضعیف به حساب میآید، ممکن است آنها اعتماد زیادی به قابلیت خود در زمینه منطقیبودن و سازمانیافتهبودن نداشته باشند. گسترش این رویکرد میتواند به این نوع از افراد کمک کند تا احساس تعادل بیشتری داشته باشند و روند تصمیمگیری خود را کنترل کنند. غفلت از این جنبه از شخصیت، میتواند باعث شود که آنها هنگام تصمیمگیری فقط به ارزشهای شخصی خود متکی شوند و از ضرورت منطق دور بمانند.
افراد با تیپ شخصیتی ENFJ که ممکن است بشناسید
- ابراهیم مازلو (Abraham Maslow)، روانشناس؛
- پیتون مانینگ (Peyton Manning)، بازیکن فوتبال؛
- باراک اوباما (Barack Obama)، رئیسجمهور ایالات متحده؛
- بونو (Bono)، نوازنده؛
- الیزابت بنت (Elizabeth Bennet)، شخصیت رمان غرور و تعصب؛
روابط شخصی تیپ شخصیتی ENFJ
تیپ شخصیتی ENFJ، دیگران را بسیار باارزش میدانند و در روابط شخصی گرم، مشوق، حامی و پشتیبان هستند. بعضی اوقات، غرق در مشکلات دیگران میشوند؛ این گروه نوعدوست و عاشق کمککردن به دیگران هستند، تا جایی که برخی اوقات این ویژگی آنها میتواند کمی تحملناپذیر شود. با وجود این، آنها معمولا بسیار دوستداشتنی هستند و دیگران به این احساس نگرانی و توجه خالص و واقعی آنها احترام میگذارند.
والدینی که تیپ شخصیتی ENFJ را دارند، مشوق و گرم هستند. آنها بهطور مستقیم در زندگی فرزندانشان درگیر میشوند و گاهی اوقات میتوانند کاملا سختگیر باشند. تیپ شخصیتی ENFJ باید به خاطر داشته باشند که به فرزندان خود فرصت دهند تا شخصیت خود را بهخصوص در سنین بلوغ و نوجوانی کشف و ابراز کنند.
تیپ ENFJ شخصیتی اجتماعی دارند و از وقتگذراندن با دیگران لذت میبرند. قرارگرفتن در محیطهای اجتماعی به آنها انرژی میدهد. معمولا در دوستیها و روابط، دیگران آنها را بهعنوان افرادی پشتیبان و سرگرمکننده در جمع توصیف میکنند. این گروه در ارتباط با دیگران بسیار خوب هستند و به کسانی که وقتشان را با آنها میگذرانند، کمک میکنند تا بهترینها را به دست آورند.
مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی ENFJ
تیپ شخصیتیENFJ اغلب در مشاغل خود بهترین هستند تا جایی که میتوانند به دیگران کمک کنند و زمان زیادی را برای تعامل با دیگران سپری میکنند. بهدلیل داشتن مهارت های برقراری ارتباط و سازمانی قوی، میتوانند رهبران و مدیران بزرگی شوند. آنها در سازماندهی فعالیتها خوب عمل میکنند و به هریک از اعضای گروه کمک میکنند تا به بیشترین سطح توانایی بالقوه خود برسند و درگیریهای بین فردی را حلوفصل کنند. آنها تلاش میکنند تا در هر شرایطی هماهنگی را برقرار کنند و همیشه اینطور به نظر میرسد که میدانند برای برطرفکردن تنشها و بهحداقلرساندن اختلافات چه باید بکنند.
بهترین شغل های مناسب تیپ شخصیتی ENFJ
بهترین مشاغل برای تیپ شخصیتی ENFJ مشاغلی هستند که در آن بتوانند از نزدیک با افراد دیگر همکاری کنند. شخصیتهای ENFJ از اجتماعی بودن لذت میبرند و وقتی که تأثیر مثبتی در زندگی مردم داشتهباشند، در بهترین حالت هستند.
۱. مشاور و راهنما
ماهیت بسیار همدلانهی تیپ شخصیتی ENFJ آنها را در مشاوره با دیگران بسیار کارآمد میکند. این تیپ شخصیتی به طور طبیعی مایل به تلاش برای یادگیری بیشتر درمورد اطرافیان خود و یافتن راههایی برای کمک به آنها هستند.
این نوع افراد، به عنوان مشاور راهنما، میتوانند آرزوی خود را برای کمک به دیگران در راستای بهبود زندگیشان، هر روز برآورده کنند. برخی از بهترین مشاغل تیپ شخصیتی ENFJ مشاغلی هستند که به طور مستقیم با ایجاد تجربهی مثبت برای افراد دیگر ارتباط دارند.
۲. معلم
یکی از نامهای مستعار معمول برای تیپ شخصیتی ENFJ «معلم» است؛ بنابراین، جای تعجب نیست که این حرفه بهخوبی برای این افراد مناسب باشد.
آنها در توضیح مفاهیم برای دیگران، بر اساس سبک یادگیری، مهارت دارند. تیپ شخصیتی ENFJ همچنین بسیار همدلانه عمل میکنند، این مهارت مهمی برای معلمانی است که به ارزیابی و درک افکار و احساسات دانشآموزان خود نیاز دارند. معلمی با شخصیت ENFJ احتمالا در برقراری ارتباط با دانشآموزان خود و یافتن راههای معنیدار برای برقراری ارتباط با آنها مهارت دارد.
۳. مدیر روابط عمومی
درک نیازها و انگیزههای دیگران نیز در حرفهی روابط عمومی بسیار ارزشمند است. تیپ شخصیتی ENFJ اغلب درک میکنند که به طور شهودی میدانند که چگونه از موقعیتهای دشوار یا حساس استفاده کنند. آنها بسیار خودکنترل و خودگردان نیز هستند که این ویژگی به آنها کمک میکند تا در این زمینه سریعتر گام بردارند. ماهیت خلاقیت فرد با تیپ شخصیتی ENFJ در روابط عمومی نیز ارزشمند است، زیرا این متخصصان باید بدانند که چگونه به طور مؤثر نظر مردم را به برندها و سازمانها جلب کنند.
۴. مدیر فروش
تعامل شخصی برای تیپ شخصیتی ENFJ مهم است که این مورد آنها را به کاندیداهای رقابتی برای نقش مدیرفروش تبدیل میکند. این افراد از فرایند یافتن آنچه دیگران به آن علاقه دارند و شناسایی راههای تأمین نیازهای مردم لذت میبرند. تیپ شخصیتی ENFJ بهخوبی سازمانیافتهاند و برای تهیهی لیست بزرگی از مشتریان، به انگیزهی بیرونی احتیاج ندارند. این تیپ شخصیتی برای فروشندهای با محصولات یا خدماتی که شخصا به آنها اعتقاد دارد، کار میکند.
۵. مدیر هنری
تیپ شخصیتی ENFJ اغلب علاقهی شدیدی به هنر دارند. آنها در ارزیابی و درک ترجیحات دیگران نیز مهارت دارند. این مهارتها بهخوبی به سِمَتهای مدیر هنری منتقل میشوند. در این زمینه، تیپ شخصیتی ENFJ در شناسایی مفاهیمی که موردِتوجه تعداد بسیاری از افراد باشند، بسیار خوب عمل میکند. مهارتهای طبیعی آموزش و ارتباطات آنها نیز برای ارائهی ایدهها به مشتریان بسیار ارزشمند است.
۶. مدیر منابع انسانی
جذاب و خوشمشرب بودن باعث آسان شدن ارتباط تیپ شخصیتی ENFJ با دیگران میشود. این باعث میشود که آنها برای کار در حوزهی روابط انسانی مناسب باشند؛ کاری که در آن وظیفهی آنها این است که محل کار را برای کارمندان راحتتر کنند؛ علاوه بر این، شهود اشخاص ENFJ به آنها کمک میکند احساسات دیگران را بهخوبی درک کنند و این باعث میشود که ارتباط بهتری برقرار کنند.
مشاغلی که تیپ شخصیتی ENFJ باید از آنها خودداری کنند
تیپ شخصیتی ENFJ در مشاغلی که انعطاف و تنوع دارند، بهخوبی عمل میکنند. مشاغلی که شامل کارهای تکراری یا رهنمودهای دقیق هستند، معمولا گزینهی مناسبی به نظر نمیرسند. اگر یک تیپ شخصیتی ENFJ هستید و به دنبال مسیر شغلی جدید هستید، ممکن است از گزینههای زیر خودداری کنید:
حسابدار
تیپ شخصیتی ENFJ معمولا تا حد مناسبی به تعامل شخصی احتیاج دارند. حسابداران و سایر متخصصان مالی معمولا وقت بیشتری را برای کار در تنهایی سپری میکنند.
متخصص IT
یک تیپ شخصیتی ENFJ احتمالا باید از کار در IT و سایر زمینههایی که بیشتر بر فناوری و تجهیزات تمرکز دارند تا افراد، بپرهیزد.
اجرای قانون
در حالی که جنبههای بسیاری از اجرای قانون وجود دارند که ممکن است برای تیپ شخصیتی ENFJ جذاب باشند، این مسیر میتواند برای این افراد دشوار باشد. نتایج منفی بر کسانی که دارای این نوع شخصیت هستند، سنگینی میکند.
مهندس مکانیک
همکاری نزدیک با ماشینآلات ممکن است برای بسیاری از تیپهای شخصیتی ENFJ بیش از حد غیرشخصی باشد. وقتی تیپ شخصیتی ENFJ از کار با ظرافت و ابهام لذت میبرند، کاملا مشخص میشود که کار در این زمینه برای آنها مناسب نیست.
محقق
در حالی که تیپ شخصیتی ENFJ از یادگیری لذت میبرند، این کار را در محیطی اجتماعی که با دیگران ارتباط نزدیک برقرار میکنند و موضوعات را به صورت عملی بررسی میکنند، بهتر انجام میدهند.
نکاتی برای تعامل با تیپ شخصیتی ENFJ
روابط دوستانه تیپ شخصیتی ENFJ
یکی از بهترین راهها برای اینکه دوست خوبی برای فردی با تیپ شخصیتی ENFJ باشید، این است که مراقبت و پشتیبانی ذاتی آنها را بپذیرید. این اشخاص از کمککردن به دوستان خود لذت میبرند. این نکته مهم است که به آنها نشان دهید که آنچه را ارائه میدهند، قبول میکنید و قدردان آن هستید؛ اگرچه اینکه شما در ازای آن، پشتیبانی و حمایت متقابل داشته باشید نیز، حائز اهمیت است. تیپ شخصیتی ENFJ اغلب از اینکه هنگام نیازمندی تقاضای کمک کنند، احساس راحتی نمیکنند. در بسیاری از موارد، صرفا گوش کردن به هرآنچه که آنها با دیگران به اشتراک میگذارند، میتواند بسیار مفید باشد.
والدین
کودکانی که تیپ شخصیتی ENFJ دارند، ممکن است تصور کنند که کنارآمدن با موارد استثنائی والدینشان، کار دشواری است. در بعضی از مواقع، رویکرد دستوپاگیر والدینی با تیپ شخصیتی ENFJ در سبک فرزندپروری، میتواند خفقانآور و بسیار سختگیرانه باشد و به دشوارشدن کشف جهان پیرامون کودکان بهروش خودشان منجر شود.
والدین این دسته از فرزندان، باید بدانند که آنها بسیار مهربان و همدل هستند، تا جایی که گاهی اوقات ممکن است در احساسات غلیظی که دیگران برانگیختهاند، غرق شوند. این کودکان حامی هستند، اما ممکن است برایشان دشوار باشد که با وجود مشکلات خود، بار دیگران را نیز به دوش بکشند. والدین باید همزمان با اینکه اهمیت و توجه نشاندادن نسبت به دیگران را در فرزندانشان تشویق میکنند، به سلامت احساسی و بهداشت روانی خود آنها نیز توجه داشته باشند.
روابط عاطفی تیپ شخصیتی ENFJ
از آنجا که تیپ شخصیتی ENFJ نسبت به احساسات دیگران بسیار حساس هستند، خوشبختی شما برای خوشبختشدن شریک زندگیتان بسیار مهم است. تا جایی که حتی ممکن است او برای اطمینان از تأمین نیازهای شما، نیازهای خود را در مرحله آخر قرار دهد. به شریکتان که تیپ شخصیتی ENFJ را دارد، بگویید که تا چه اندازه قدردان تمام توجهات، پشتیبانیها و مراقبتهای او هستید و مایلید که در مقابل تمام آنها را جبران کنید، حتی اگر کمکخواستن برای او دشوار باشد.
دیدگاهتان را بنویسید