تحلیل تیپ شخصیتی ISFJ

تحلیل تیپ شخصیتی ISFJ ؛ محافظ (درون‌گرا، حسی، احساسی، قضاوتی)

تیپ شخصیتی ISFJ، محافظ (درون‌گرا، حسی، احساسی، قضاوت‌گر)، یکی از ۱۶ نوع تیپ شخصیتی است که بر اساس شاخص مایرز-بریگز یا همان تست MBTI تعریف شده است. ISFJها به کم‌حرفی، خون‌گرمی و مسئولیت‌پذیری گرایش دارند. تیپ شخصیتی ENTP (برون‌گرا، شهودی، منطقی، ادراکی) برعکس تیپ شخصیتی ISFJ است؛ این تیپ یکی از رایج‌ترین انواع شخصیتی است و گفته می‌شود که تقریبا ۹ تا ۱۴ درصد از هر جمعیتی را تشکیل می‌دهند. در این مطلب درباره ویژگی‌های رفتاری و خصوصیات تیپ شخصیتی ISFJ می‌خوانید.

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی ISFJ

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ ساختارمند هستند و تلاش می‌کنند این نظم را در تمام زمینه‌های زندگی خود حفظ کنند. با اینکه این افراد، درون‌گرا هستند و تمایل به کم‌حرفی دارند، اما به‌خوبی نظاره‌گرند و روی دیگران تمرکز می‌کنند. از آنجا که شخصیت نکته‌بینی دارند، به‌خوبی درباره دیگران جزئیات را به یاد می‌آورند و می‌توانند خودشان را با احساسات دیگران وفق دهند.

با آنکه این گروه «احساسات» را خوب درک می‌کنند، اغلب نمی‌توانند از احساسات خودشان به‌راحتی حرف بزنند. ممکن است حتی به‌جای درمیان‌گذاشتن احساساتشان، آنها را تا حدی درخودشان نگه دارند که در این صورت، به بروز احساسات منفی نسبت به دیگران منجر می‌شود. هنگام دست‌وپنجه‌نرم‌کردن با مشکلات زندگی، مانند مبتلا‌شدن به بیماری یا مرگ یکی از عزیزان، ممکن است در برابر دردی که تجربه می‌کنند سکوت کنند تا مبادا مشکلشان، دیگران را برنجاند.

 

این افراد واقعیت ملموس را به تئوری ذهنی ترجیح می‌دهند، در نتیجه انجام‌دادن عملی، باعث یادگیری بهترشان می‌شود. از این موضوع می‌توان چنین برداشت کرد که ارزش یادگیری برای آنها در عمل‌کردن به آن است.

آنها به حفظ عادات و سنن اهمیت می‌دهند و حتی ادعایی نه‌چندان‌علمی درمورد آنها وجود دارد مبنی بر اینکه آنها در مقابل تغییر به‌کندی واکنش نشان می‌دهند، اما با این ‌حال سازگار هستند. شاید مشکل این است که دوست دارند برای تفکر و آماده‌کردن خودشان برای آن تغییر بزرگ، وقت کافی داشته باشند.

نقاط قوت نقاط ضعف
مطمئن‌ بی‌علاقه به مفاهیم انتزاعی
عمل‌گرا گریزان از رقابت
حساس بی‌رغبت به تغییر
ریزبین بی‌توجه به نیازهای شخصی

رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ISFJ

افراد دارای این تیپ شخصیتی، هنگام دریافت اطلاعات و تصمیم ‌گیری، به ۴ رویکرد شناختی کلیدی متکی هستند. بهترین عملکرد (رویکرد غالب) فرد، ویژگی اصلی او تلقی می‌شود و عملکرد ضعیف‌تر (رویکرد کمکی)، برای او نقش حمایتی و ثانویه را دارد.

رویکرد غالب: درون‌گرای حسی

این رویکرد، به تمرکز تیپ‌های درون‌گرای حسی روی جزئیات و واقعیت‌ها منجر می‌شود. همان‌طور که گفتیم این تیپ شخصیتی، اطلاعات لمس‌شدنی را به تئوری‌های انتزاعی ترجیح می‌دهد. آنها به‌‌شدت درگیر محیط مجاور شده و به واقعیت متصل می‌شوند. این افراد به‌خاطر گرایش به حفظ تمرکز و مراقبت از چیزهای آشنا، اغلب به سنت‌ها پایبند هستند.

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ هنگام تصمیم‌گیری‌ها، خاطرات شفاف تجربیات گذشته را در ذهنشان مقایسه و مرور می‌کنند تا نتیجه انتخاب‌ها و وقایع آینده را پیش‌بینی کنند.

رویکرد کمکی: برون‌گرای احساسی

ISFJها بر ملاحضات شخصی بسیار تأکید می‌کنند. افرادی که احساسات برون‌گرایانه دارند، روی ارتباط و پیشبرد هارمونی اجتماعی تمرکز دارند. چنین چیزی تنها از طریق رفتارهایی امکان‌پذیر است که از نظر اجتماع، مناسب یا سودمند باشند؛ مانند مؤدب‌بودن، ملاحظه‌کار‌بودن و یاری‌رسان‌بودن.

تیپ شخصیتی ISFJ تلاش می‌کنند خواسته‌ها و نیازهای دیگران را برطرف کنند و در این راه گاهی از خواسته‌های خودشان می‌گذرند تا طرف مقابل را خوشحال و راضی نگه دارند.

رویکرد سوم: درون‌گرای منطقی

تیپ شخصیتی ISFJ اهل برنامه‌ ریزی هستند و دوست دارندکه همه‌چیز مرتب و سازمان‌یافته باشد.

این رویکرد با افزایش سن افراد قوی‌تر می‌شود و شامل استفاده از منطق برای درک چگونگی عملکرد جهان می‌شود.

وقتی تیپ شخصیتی ISFJ، اطلاعات جدیدی را طی تجربه تازه‌ای دریافت می‌کنند، بین اطلاعاتی که دریافت کرده‌اند، به‌دنبال ارتباطات و نقاط مشترکی می‌گردند تا بتواند الگویابی کنند.

علاوه بر تلاش برای درک بخش کوچکی از هرچیز، این افراد به‌دنبال پیدا‌کردن مناسبت‌ عوامل با هم و چگونگی عملکرد این عوامل در کل هستند.

رویکرد فرعی: برون‌گرای شهودی

گرچه افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ تمایل دارند که روی زمان حال و واقعیت‌های ملموس تمرکز کنند، این عملکرد ناخودآگاه آنها با تقویت تمرکز روی امور ممکن، می‌تواند به تعادل در شخصیتشان کمک کند.

درنظرگرفتن واقعیت‌ها، سپس کنکاش‌کردن «چه می‌شد-اگر»، می‌تواند باعث شکل‌گیری بینش جدیدی در آنها نسبت به مشکلات شود.

افراد با تیپ شخصیتی ISFJ که ممکن است بشناسید

تیپ شخصیتی ISFJ هایی که می‌ شناسید

  • مادر ترزا (Mother Teresa)، راهبه و بشردوست؛
  • لوئیزا می (Louisa May)، نویسنده؛
  • دیوید پتروس (David Petraeus)، ژنرال آمریکایی؛
  • دکتر جان واتسون (Dr. John Watson) در مجموعه داستان شرلوک هولمز، اثر آرتور کونان دویل.

روابط شخصی تیپ شخصیتی ISFJ

از آنجا که این افراد اغلب ساکت و کم‌حرف هستند، ممکن است مردم این ویژگی آنها را به پای بی‌ادبی آنها بگذارند؛ اما در واقع افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ نسبت به دیگران مهربان و دل‌سوزند و معمولا برای فراهم‌کردن امنیت و سلامت انسان‌های دیگر تلاش می‌کنند حتی اگر مورد قدردانی قرار نگیرند. درون‌گرا‌بودن این افراد، تنها دلیل ساکت اما گرم‌بودن آنها است و معمولا با صفاتی مثل مهربان، مطمئن و راست‌گو تعریف می‌شوند.

آنها سخت‌کوش و مورداعتماد هستند و به‌ندرت موفقیت‌های خودشان را می‌بینند؛ در عوض گاهی اطرافیان قدر آنها را به‌درستی نمی‌دانند؛ در برخی موارد هم از این ویژگی آنها سوءاستفاده می‌شود.

دایره دوستان صمیمی تیپ شخصیتی ISFJ کوچک است و این امکان وجود دارد که در کنار افرادی که کمتر می‌شناسند کم‌حرف‌تر باشند، اما حرف‌هایشان را با دوستان صمیمی‌شان در میان بگذارند. آنها اهمیت زیادی برای دوستان صمیمی خود قائل هستند و مایل‌اند حامی و مراقب نزدیکانشان باشند.

 

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی ISFJ

افراد با تیپ شخصیتی ISFJ دارای چندین ویژگی هستند که باعث می‌شوند برای مشاغل خاصی مناسب‌تر باشند. از آنجا که خودشان را به‌شدت با احساسات دیگران وفق می‌دهند، مشاغلی در زمینه سلامت روان یا مراقبت‌های درمانی برای آنها مناسب‌اند. این گروه دقیق و منظم هستند و می‌توانند برای مشاغلی که با برنامه‌ریزی، ساختار‌ها یا توجه به جزئیات سروکار دارند نیز مناسب باشند. تعهد ایشان به کار، مطمئن‌بودن و توانایی آنها در انجام کارهای مستقل، باعث می‌شود تا برای گروه بزرگی از همکارانشان جذاب باشند.

به‌خاطر مهارت‌هایی که تیپ شخصیتی ISFJ در امور مردمی و میل به برقراری نظم دارند، عملکردشان در مدیریت یا نقش‌های اجرایی نیز خوب است. این اشخاص برای رساندن گروه به هدفی مشترک تلاش می‌کنند و همیشه پیشنهادات بهتری دارند.

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی ISFJ

مشاغل محبوب تیپ شخصیتی ISFJ

  • فعال اجتماعی؛
  • مشاور؛
  • پرستار؛
  • دستیار وکیل؛
  • ارائه‌دهنده خدمات مراقبت از کودکان؛
  • مسئول‌ دفتر؛
  • مدیر اجرایی؛
  • معلم؛
  • بانکدار؛
  • حسابدار.

نکاتی برای تعامل با تیپ شخصیتی ISFJ

روابط دوستانه

اگر دوست شما دارای تیپ شخصیتی ISFJ است، احتمالا می‌دانید که قلبی رئوف و از خود گذشته دارد. هرچند که این گروه برای برون‌گرا‌بودن، هنوز خیلی مردم‌دار هستند، نمی‌توانند به‌خوبی احساساتشان را به اشتراک بگذارند. شاید بهتر باشد که در راستای برقراری صمیمیت بیشتر، شما برای پرسیدن حالشان پیش‌قدم شوید؛ به نیازهای آنها توجه کنید و ببینید به چه کمکی از سوی شما نیاز دارند.

والدین

تیپ شخصیتی ISFJ ذاتا اهل مراقبت‌کردن هستند و به بچه‌ها توجه خاصی دارند. آنها نظم و ساختار را به بچه‌هایشان خوب یاد می‌دهند، اما گاهی اعمال نظم برایشان دشوار می‌شود.

اگر شما پدر یا مادر فرزندی با تیپ شخصیتی ISFJ هستید، به نیاز فرزندتان برای داشتن خلوت شخصی احترام بگذارید؛ همچنین آگاه باشید که فرزندتان گاهی برای رضایت از خود، دوست دارد چیزهای مهمی را به دیگران ببخشد. آنها را تشویق کنید که به‌دنبال علایق و اهدافشان بروند و به آنها یادآوری کنید که برآوردن نیازهای خودشان نیز به همان اندازه مهم است.

روابط عاطفی تیپ شخصیتی ISFJ

تیپ شخصیتی ISFJ به شریک زندگی‌شان متعهد هستند و نگاهی سرشار از احساس و ازخود‌گذشتگی به روابط انسانی دارند. با اینکه احساساتی قوی دارند، گاهی در به‌زبان‌آوردن آنها ناکام می‌مانند. ممکن است شریک عاطفی ISFJ شما، مدام به فکر رفع نیازهایتان باشد، اما حواستان باشد که خوبی‌های او را جبران کنید. قدردانی، حس رضایتمندی بیشتری را درون این افراد نسبت به خودشان به وجود می‌آورد.

دیدگاهتان را بنویسید