تحلیل تیپ شخصیتی ISTP

تحلیل تیپ شخصیتی ISTP: زبردست (درون‌گرا، حسی، منطقی، ادراکی)

تیپ شخصیتی ISTP یکی از ۱۶ نوع شخصیت مطابق با شاخص تست MBTI است. افراد با این نوع شخصیت از تنها فکرکردن، لذت می‌برند و به‌شدت مستقل هستند؛ همچنین این افراد عمل‌گرا، علاقه‌مند به فعالیت، تجربیات جدید و آزادی عمل، در حیطه خود هستند.

افراد با تیپ شخصیتی ISTP از تماشای نحوه رویکرد اشیا لذت می‌برند. آنها منطقی و معقول هستند، اما بیشتر از ایده‌های انتزاعی، به ایده‌های عملی علاقه دارند. این افراد عاشق انجام کارهای جدید هستند و با کارهای روزمره خیلی زود بی‌حوصله می‌شوند. در این مطلب، با ویژگی‌های رفتاری و سایر مشخصات این تیپ شخصیتی آشنا می‌شوید.

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی ISTP

  • تیپ شخصیتی ISTP‌ نتیجه‌گرا است. آنها در هنگام بروز مشکل، می‌خواهند به‌سرعت علت‌یابی کنند و به‌نوعی آن را حل کنند. معمولا  تیپ شخصیتی ISTP نسبت به دیگران، بی‌سروصدا و آسان‌گیر توصیف می‌شود.
  • افراد با تیپ شخصیتی ISTP از تجربیات جدید لذت می‌برند و ممکن است غالبا درگیر رفتارهای هیجان‌انگیز و حتی ریسک‌پذیر شوند. آنها اغلب مشغول سرگرمی‌های پرریسک یا سرعتی، مانند موتورسواری، گلایدرسواری، بانجی‌جامپینگ، موج‌سواری یا هاکی‌روی‌یخ، هستند. در بعضی موارد، ممکن است با انتخاب مشاغلی مثل مسابقه، پرواز یا آتش‌نشانی، به‌دنبال ماجراجویی خود باشند.
  • آنها ترجیح می‌دهند به‌جای اعتقادات یا ارزش‌های شخصی، بر اساس معیارهای عینی قضاوت کنند.
  • تیپ شخصیتی ISTP به‌خوبی حالات عاطفی دیگران را نمی‌فهمد و بعضی اوقات نمی‌توان آنها را مسئولیت‌پذیر دانست؛ همچنین این افراد از احساسات خود فاصله می‌گیرند، تا زمانی که بیش از حد احساسی نشوند، از احساسات خود غافل خواهند بود.
  • یکی از شایعه‌های رایج درمورد شخصیت ISTP، کم‌صحبتی و صبوری آنها هستند. اگرچه محافظه‌کار هستند، به این معنی نیست که احساسات قوی را تجربه نمی‌کنند. درعوض، با حفظ خون‌سردی و در راستای اهداف خود، در مقابله با بحران، خوب عمل می‌کنند.
نقاط قوت نقاط ضعف
منطقی به‌سختی می‌توان او را شناخت
با تجربه‌کردن می‌آموزد بی‌احساس
عمل‌گرا به‌راحتی خسته می‌شود
واقع‌گرا و اهل تجربه ریسک‌پذیر
از تجربیات جدید لذت می‌برد تعهد را دوست ندارد
دارای اعتمادبه‌نفس و آسان‌گیر

رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ISTP

رویکردهای شخصیتی تیپ شخصیتی ISTP

طبق اظهارات MBTI افراد با چندین رویکرد مختلف شناختی (منطقی، احساسی، حسی و شهودی)، می‌توانند به‌سمت خود (درون‌گرا) یا اطرافیان (برون‌گرا) هدایت شوند. به‌گفته MBTI، ترتیب سلسله‌ مراتب این رویکردها، شخصیت هر فرد را شکل می‌دهد.

رویکرد غالب هر فرد، برجسته‌ترین وجه شخصیتی او است؛ البته رویکرد کمکی نیز نقش مهمی‌ در حمایت آن دارد. رویکردهای سوم و آخر، از اهمیت کمتری برخوردار هستند و ممکن است به‌طور عمده، مبتنی بر ناخودآگاه باشند یا حتی در مواقع استرس‌زا، آشکارتر شوند.

 

غالب: منطقی درون‌گرا

  • تیپ شخصیتی ISTP، وقت زیادی را صرف تفکر و بررسی اطلاعات می‌کند؛ یعنی آنها وقت زیادی برای توضیح خود صرف نمی‌کنند، بنابراین اغلب به ساکت‌بودن معروف هستند.
  • ممکن است به نظر برسد که رویکردهای ISTP در فرایند تصمیم‌گیری بسیار گیج‌کننده‌اند، اما اقدامات آنها درواقع، مبتنی بر مشاهده و تفکر دقیق است.
  • برخورد آنها با اطراف منطقی و معقول است، بنابراین اغلب روی مسائل مفید و عملی متمرکز می‌شوند.
  • از آنجا که افراد با تیپ شخصیتی ISTP بسیار منطقی هستند، در موقعیت‌های مختلف به‌صورت عینی نگاه می‌کنند و در هنگام تصمیم‌گیری، از عوامل ذهنی یا عاطفی فاصله می‌گیرند. شناخت این افراد سخت است، زیرا اغلب آنها بر عمل و نتایج متمرکز هستند تا احساسات.

کمکی: ادراکی برون‌گرا

  • افراد با تیپ شخصیتی ISTP، ترجیح می‌دهند بر زمان حال متمرکز شوند و یک روز را، به هر مسئله‌ای اختصاص دهند. آنها اغلب از تعهدات بلندمدت سر باز می‌زنند و ترجیح می‌دهند به‌جای تفکر درمورد برنامه‌ها و امکانات آینده، روی “همین زمان و همین مکان” تمرکز کنند.
  • تیپ شخصیتی ISTP، معمولا منطقی هستند و از یادگیری و درک نحوه رویکرد امور لذت می‌برند. آنها ممکن است برای دیدن نحوه رویکرد یک وسیله مکانیکی، قطعات آن را از هم تفکیک کنند.
  • باوجود برخورداری از درک اطلاعات انتزاعی و تئوریکی خوب، علاقه خاصی به چنین مواردی ندارند، مگر اینکه بتوانند کاربرد عملی آن را ببینند.

بخش سوم: شهودی درون‌گرا

  • این رویکرد اغلب به‌طور ناخودآگاه در شخصیت ISTP عمل می‌کند. باوجود اینکه معمولا به ایده‌های انتزاعی علاقه ندارند، ممکن است چنین مفاهیمی ‌را در پیش بگیرند و سعی کنند آنها را به راه‌حل‌های عملی یا تجربی تبدیل کنند.
  • گاهی اوقات هنگام تصمیم‌گیری، تیپ شخصیتی ISTP، رویکردی ورای احساسات را تجربه می‌کند. این جنبه از شخصیت، با ترکیب اطلاعات حاصل از کارکردهای اصلی و کمکی، کشف‌وشهودهای ناگهانی را بر عهده دارد.

آخرین بخش: برون‌گرای احساسی

  • این جنبه از شخصیت در پس‌زمینه شخصیت ISTP فعالیت می‌کند، هرچند در مواقع استرس‌زا، بیشتر بروز پیدا می‌کند.
  • افراد با تیپ شخصیتی ISTP، در مواقع پرفشار، گاهی می‌توانند در بیرون‌آمدن ناگهانی از فاز احساسی، آسیب ببینند. آنها اغلب احساسات خود را نادیده می‌گیرند تا نقطه‌ای که عصبانیتشان به اوج برسد و این می‌تواند منجر به بروز نامناسب احساسات آنها شود.

افراد با تیپ شخصیتی ISTP که ممکن است بشناسید

کلین ایستوود - تیپ شخصیتی ISTP

  • کلینت ایستوود (Clint Eastwood)، بازیگر؛
  • زاخاری تیلور (Zachary Taylor)، رئیس جمهور ایالات متحده؛
  • آلن شپرد (Alan Shepherd)، فضانورد؛
  • آملی ارهارت (Ameli Earhart)، خلبان؛
  • هان سولو (Han Solo)، شخصیت جنگ ستارگان.

روابط شخصی تیپ شخصیتی ISTP

تیپ شخصیتی ISTP، درون‌گرا است و تمایل دارد ساکت و محافظه‌کار بماند. آنها از تجربیات جدید استقبال می‌کنند و از کارهای تکراری همیشگی خوششان نمی‌آید. در روابط بسیار مستقل هستند و دوست ندارند احساسشان كنترل شود. تعهد برای تیپ ISTP  دشوار است، اما تلاش زیادی برای روابط موردعلاقه خود انجام می‌دهد.

آنها معمولا احساسات خود را با دیگران به اشتراک نمی‌گذارند. باوجود اینکه از شنیدن تفکرات دیگران لذت می‌برند، اغلب عقاید خود را بیان نمی‌کنند. به همین دلایل، مردم گاهی اوقات شناخت افراد با تیپ شخصیتی ISTP را دشوار می‌دانند. آنها معمولا دوستانی با سرگرمی‌های مشابه پیدا می‌کنند و از وقت‌‌گذراندن با این دوستان لذت می‌برند.

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی ISTP

از آنجا که تیپ شخصیتی ISTP درون‌گراست، در کارهایی که به‌تنهایی انجام می‌شوند، رویکرد خوبی دارد. افراد با تیپ شخصیتی ISTP، ساختار بیش‌ازحد را نمی‌پسندند و در مشاغلی با آزادی و استقلال زیاد، خوب عمل می‌کنند. از آنجا که آنها بسیار منطقی هستند، غالبا از کارهایی که نیاز به استدلال و تجربه عملی دارند، لذت می‌برند. به‌طور خاص، این افراد، فعالیت‌هایی با کاربردهای عملی و واقعی را دوست دارند.

بهترین شغل های مناسب تیپ شخصیتی ISTP

افرادی که به عنوان تیپ شخصیتی ISTP دسته‌بندی می‌شوند، معمولا از کار قابل‌تأمل و عملی لذت می‌برند. آن‌ها برای مشاغلی که به استفاده از مهارت‌های عملی و علایق فنی آن‌ها نیاز دارند، بسیار مناسب هستند. در این‌جا چند‌ مورد از بهترین مشاغلی که برای تیپ شخصیتی ISTP مناسب هستند را آورده‌ایم. اگر این تیپ شخصیتی را دارید، حتما این موارد را در نظر بگیرید.

۱. مهندس

هر نوع کار مهندسی‌ای برای شخصی با تیپ شخصیتی ISTP بسیار مناسب است. ذهن تحلیلی آن‌ها قادر به درک پیچیده‌ترین امور است؛ به عنوان مثال، به عنوان یک مهندس سخت‌افزار کامپیوتر، تیپ شخصیتی ISTP می‌تواند از عیب‌یابی و کنار هم قرار دادن سیستم‌های کامپیوتری لذت ببرد.

این مشاغل از مهارت تفکر انتقادی و توانایی ارائه‌ی راه‌حل‌های منطقی این اشخاص نیز استفاده می‌کند. تیپ‌های شخصیتی ISTP از این واقعیت که مهندسی نتایج ملموسی ایجاد می‌کند که در دنیای واقعی هدف عملی دارند، لذت می‌برد. ماهیت مستقل این کار نیز برای آن‌ها جذاب است.

۲. تکنسین

شغل تکنسین نیز مانند مهندسی، به دانستن زیر‌و‌بم ماشین‌آلات پیچیده نیاز دارد. تیپ شخصیتی ISTP به این دلیل ‌که از مشکلات عیب‌یابی لذت می‌برد، مناسب این نوع کارهاست. مهم نیست که در حال کار روی هواپیما، تجهیزات HVAC یا سیستم‌های الکتریکی هستند، آن‌ها در هر موقعیتی می‌توانند از مهارت‌های حل مسئله و منطق خود به‌خوبی استفاده کنند.

افرادی با این تیپ شخصیتی در نصب، نگه‌داری و تعمیر تجهیزات تبحر دارند. بسیاری از تکنسین‌ها به صورت جداگانه یا در تیم‌های کوچک کار می‌کنند، که به ذات درون‌گرای آن‌ها برمی‌گردد.

۳. کارگر ساختمانی

کارهای ساختمانی به تیپ شخصیتی ISTP این امکان را می‌دهد تا در پروژه‌های عملی با یک هدف معین شرکت کند. کسانی که دوست دارند در کار خود غرق شوند و از آن لذت ببرند، از ساخت و بازسازی ساختمان‌ها نیز لذت می‌برند. این مشاغل فرصت یافتن راه‌حل‌های منطقی برای حل چالش‌ها را نیز فراهم می‌کند. تیپ شخصیتی ISTP ماهیتی جزئی‌نگر دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تا مطمئن شوند که کار به‌درستی انجام شده‌است.

۴. بازرس

مشاغلی مانند بازرس ساختمان یا بازرس بهداشتی، برای تیپ شخصیتی ISTP جذاب است، زیرا این کار به یک ذهن تحلیلی و جزئی‌نگر نیاز دارد. این تیپ شخصیتی در حفظ و اجرای طیف گسترده‌ای از قوانین و مقررات ماهر است. تیپ شخصیتی ISTP دوست ندارند در انجام وظایف خود عجله کنند؛ بنابراین، در هر بازرسی، زمان لازم را برای انجام دقیق کار صرف می‌کنند. ماهیت مستقل این شغل توجه ISTPهای آرام را به خود جلب می‌کند.

۵. ماشین‌سازی

کار با تجهیزات گران‌قیمت و خطرناک به تمرکز شدید و توجه به جزئیات نیاز دارد. از آن‌جا که تیپ شخصیتی ISTP در هر دوی این زمینه‌ها سرآمدند، برای کار کردن به عنوان یک ماشین‌ساز مناسب هستند. این شغل برای ISTP کار بزرگی محسوب می‌شود، زیرا حاصل تلاش و کار خود را مشاهده می‌کنند. کار ماشین‌سازی انفرادی است و به آن‌ها این امکان را می‌دهد که از شغل آرام و حساسی که دوست دارند، لذت ببرند.

۶. پزشک پزشکی قانونی

علم پزشکی قانونی نیازمند توجه به جزئیات، مهارت حل مسئله و مهارت تفکر انتقادی است؛ به همین دلایل، برای تیپ شخصیتی ISTP بسیار مناسب است. این شغل شامل شواهد ملموسی مانند اثر انگشت و دی‌ان‌ای (DNA) است و بیش‌تر کارها در محیط آرام آزمایشگاهی انجام می‌شود.

وظایف این شغل عبارت‌اند از: جمع‌آوری و تجزیه‌و‌تحلیل نمونه‌ها، نوشتن گزارش‌ها و یادآوری جزئیات در هنگام دادگاه. بیش‌تر نیازهای شغلی پزشک قانونی با ویژگی‌های مرتبط با تیپ شخصیتی ISTP مطابقت دارند.

مشاغلی که تیپ شخصیتی ISTP باید از آن‌ها خودداری کنند

مشاغلی که ISTPها باید از آن‌ها خودداری کنند

برخی از مشاغل، بر اساس ماهیتشان، برای تیپ‌ شخصیتی ISTP مناسب نیستند. تیپ شخصیتی ISTP باید از این مشاغل دوری کند:

۱. هنرمند

گرچه تیپ شخصیتی ISTP دوست دارند در کار خود به نتایچ ملموسی دست پیدا کنند، آن‌ها کارهای عملی را به کارهای خلاقانه ترجیح می‌دهند.

۲. روحانیت

این شغل جزو کارهای اجتماعی است و این مسیر شغلی مناسب افراد با تیپ شخصیتی ISTP منطقی و تحلیلی نیست.

۳. مدیر

تیپ شخصیتی ISTP ترجیح می‌دهند روی کارهای دقیق کار کنند تا این‌که با هم‌کاران در ارتباط باشند و درباره‌ی پروژه‌های بزرگ صحبت کنند.

۴. بازاریاب

هیچ راه‌حل روشنی برای چالش‌های بازاریابی وجود ندارد و این امر می‌تواند برای تیپ شخصیتی ISTPا ناامید‌کننده باشد.

۵. پذیرش هتل

اجتماعی‌ بودن از واجبات این شغل است که برای تیپ شخصیتی ISTP درون‌گرا طاقت‌فرسا است.

۶.  مددكار اجتماعی

كار‌ کردن با جمعیت‌های آسيب‌پذير سبب بروز اختلالات روحی در تیپ شخصیتی ISTP می‌شود.

تیپ شخصیتی ISTP دارای چندین ویژگی بسیار ارزش‌مند است. تعهد آن‌ها به بهبود عملکرد و یافتن روش‌های عملی، سبب افزایش مهارت حل مسئله‌ی ایشان می‌شود و تمرکز شدید آن‌ها باعث می‌شود که در محل کار فوق‌العاده مثمر‌ثمر باشند. اگر شما هم دارای این تیپ شخصیتی هستید، بهتر است که در یکی از این مشاغل پیشنهادی مشغول به کار شوید.

نکاتی برای تعامل با تیپ شخصیتی ISTP

دوستی تیپ شخصیتی ISTP

این افراد معمولا کنجکاو و حتی ماجراجو هستند، البته نیاز به تنهایی نیز دارند. اگر بخواهید با آنها به گردش بروید و تجربیات جدیدی را دنبال کنید، بهترین دوست آنها خواهید شد، اما اگر تمایلی به بیرون رفتن نداشتند، به نیاز آنها به صلح و آرامش احترام بگذارید.

والدین

اگر والدین فرزندان با تیپ شخصیتی ISTP هستید، احتمالا به‌خوبی از ماهیت مستقل و ماجراجوی آنها آگاه هستید. شما می‌توانید با فراهم‌کردن فرصت‌های ایمن و سالم برای کشف امور به‌تنهایی، اعتمادبه‌نفس آنها را ترغیب کنید. برای آنها قوانین و راهنمایی‌هایی ارائه دهید، اما مراقب باشید زیاد از حد نباشد. به کودک خود فرصتی شگفت‌انگیز برای یادگیری در فضای باز، همچنین تجربه نحوه کار با هرچیزی را بدهید.

روابط تیپ شخصیتی ISTP

از آنجا که تیپ شخصیتی ISTP، بیشتر در زمان حال زندگی می‌کنند، تعهدات بلندمدت برای آنها می‌تواند یک چالش واقعی باشد. شما می‌توانید با انجام امور به‌صورت روزمره و احترام به نیاز مبرم آنها به استقلال، رابطه خود را با شریک زندگی خود که دارای تیپ شخصیتی ISTP است، تقویت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید